Binnendozen

Talloze mogelijkheden met Binnendozen 

Werken met binnendozen bij de constructie van een gebouw heeft veel voordelen. Ze bieden u een grote vrijheid bij het kiezen en monteren van de buitenbeplating en zijn bij het gebruik van glaswol- danwel steenwolisolatiemateriaal in hoge mate brandwerend. Binnendozen leveren in dat geval ook een uitstekende bijdrage aan de geluidsisolatie, waarbij de mogelijkheid van perforatie de akoestische eigenschappen zelfs nog verder verbetert. 

Binnendozen worden standaard geleverd in sendzimir verzinkt  of met een interieurcoating 15 mu (PE 15) in de kleur  9002 (grijswit). Kleur  9010 (wit) is mogelijk tegen meerprijs. Ook andere kleuren en/of coatings zijn mogelijk op aanvraag. 

Wij adviseren u de binnendozen inclusief een interieurcoating te bestellen. Door het gecoate oppervlak zijn oneffenheden minder zichtbaar en heeft u door de lichte kleur minder verlichting nodig. Op deze manier wordt er ook bespaard op de energierekening.

Voor het geval u nog nooit met binnendozen werkte: het zijn u-vormige zelfdragende bouwelementen die op de (staal)constructie bevestigd worden. Ze worden meestal horizontaal toegepast voor geïsoleerde wanden in combinatie met buitenplaten. Voor de isolatie kunt u zowel steenwol als glaswol toepassen, terwijl u voor de buitenbeplating kunt kiezen uit ons brede assortiment profielplaten.  

Klik op de foto’s voor een vergroting.