Lichtstraten

Werken in daglicht en een duurzame bouw met een hoge isolatiewaarde zijn bij de tegenwoordige bouw niet meer weg te denken. De wisselwerking tussen deze twee onderwerpen behoeft echter wel wat extra aandacht. Met deze combinatie krijgt een energiezuinig gebouw, door aanwezigheid van daglicht, ook een prettig en gezond woon- en werkklimaat.

Renovatie:

Door het renoveren van lichtstraten krijgt de eigenaar een beter verhuurbaar pand en de huurder minder energiekosten. Het verduurzamen van gebouwen past ook nog eens prima binnen de huidige tendens van maatschappelijk ondernemen.PVC lichtstraten verouderen relatief snel waardoor het materiaal bros wordt.PVC is bovendien UV-gevoelig, daardoor neemt de lichtdoorlaat na verloop van tijd behoorlijk af. De polycarbonaat platen van tegenwoordig hebben bovendien hogere isolatiewaarden dan de platen die aan vervanging toe zijn.

Vervanging betekent zodoende besparing op energiekosten.                                                                                 De hogere lichtdoorlatendheid zorgt bovendien voor een extra besparing.

Alles begint met licht, behalve renovatie: dat eindigt ermee.

Isolatiewaarde

Voor toepassingen in de industriële sfeer waarbij groot belang wordt gehecht aan de isolatiewaarde bieden wij de ‘Hoog Rendement Straat‘. 

De polycarbonaat spouwplaat wordt daarbij dubbel toegepast, wat resulteert in een U-waarde van 1,2 W/m2 K. Zodoende bespaart u niet alleen op elektriciteit maar ook aanzienlijk op verwarmingskosten, duurzaam dus.