Warmdakplaten

De term ‘warm’ in ons assortiment profielplaten dak verwijst naar de functie van de profielen als dragende platen voor geïsoleerde daken. Ze zijn in tal van uitvoeringen (zoals de meest voorkomende 106R, 135R, 158R en het unieke 200R) en lengtes verkrijgbaar, tot maximaal 24 meter voor snel en veilig werken. 

SAB 106R+/750 

Najaar 2008 is het meest gangbare profielplaat dak, de SAB 106R/750, aangepast en verbetert. Dit resulteert in de SAB 106R+/750. De optimalisatie van het profiel heeft geresulteerd in een sterker en stijver 106R profiel. De belastingstabel is niet langer meer gebaseerd op de RGSP maar op de nieuwe eurocodes. Daar de eurocodes strenger zijn, zullen over het algemeen de toelaatbare overspanningen teruglopen. Bij het 106R profiel zal dit niet merkbaar zijn en wordt met name de 3-velds zelfs beter vanwege de geoptimaliseerde geometrie (zie afbeelding hieronder)

Met de toepassing van warmdakplaten bevinden de platen zich aan de warme binnenzijde van het gebouw. Om akoestische redenen, het verminderen van de galm, kan de warmdakplaat geperforeerd worden uitgevoerd.

Referentie: SAB profiel  IJselstein Holland